Vlaamse radio-dj boycot rapper Boef om vrouwonvriendelijke uitspraken

De vrouwonvriendelijke uitspraken van rapper Boef zijn ook in België niet onopgemerkt gebleven. Een Vlaamse radio-dj heeft er zelfs toe besloten om voorlopig geen muziek meer van Boef te draaien.

“Beste Boef. In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij”, schrijft dj Karolien Debecker op de website van haar zender. “Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio.”

Debecker geldt in België als een invloedrijke radio-dj. Ze maakt voor radiozender MNM een programma voor ‘exact de doelgroep waarop Boef zich richt’, schrijft Het Belang van Limburg.

Verontwaardiging

Boef had op Snapchat beledigingen geuit tegen drie vrouwen die hem juist hadden geholpen. Hij werd door de vrouwen naar huis gebracht, nadat hij in de nacht van oud en nieuw een lekke band had gekregen. Als dank noemde hij hen ‘kechs’, Marokkaans Arabisch voor hoer. Dat zorgde voor een storm aan verontwaardiging.

Boef betuigde een dag later spijt. Hij noemde zijn gedrag ‘dom’ en ‘niet zo netjes’. “Ik voelde mij de gebeten hond en nu ik alles terugzie denk ik: dit is heel dom wat ik heb gedaan en dan moet je ook een man zijn om een excuusfilmpje te maken. En dat doe ik hierbij. Sorry voor alle vrouwen die ik heb beledigd.”