Bouke zingt weer op Graceland

Posted on Posted in Show Nieuws

De Drentse zanger Bouke Scholten treedt op tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor Elvis Presley op Graceland. Dat gebeurt op 16 augustus, de veertigste sterfdag van The King of Rock ’n Roll. De 35-jarige Bouke zong ook al op de 35e sterfdag van Elvis.

Bouke Scholten zegt tegen het AD dat hij het weer een eer vindt dat hij bij de herdenking mag optreden. Er worden 100.000 mensen verwacht.

Overigens is de uit Emmen afkomstige Bouke geen Elvis-imitator. Hij weigert zich dan ook uit te dossen als The King. “Er bestaat geen dubbelganger van de grootste zingende legende die de wereld ooit heeft gekend”, zegt hij.

Uiterlijk vertoon

Volgens kenners heeft Bouke het uiterlijke vertoon ook helemaal niet nodig. Zijn stem lijkt wonderbaarlijk veel op die van Elvis. “Het is gewoon mijn stem”, zegt hij daarover. Ook in zijn manier van zingen probeert hij Elvis niet te imiteren. Volgens de Drent heeft het publiek dat meteen door.

Elvis Enterprises, de organisatie die de muzikale nalatenschap van Elvis beheert, kan de wijze waarop Bouke met de songs van Elvis omgaat duidelijk waarderen. Komende zondag treedt hij op met een grote band en zijn komst wordt groots aangekondigd.